WESC EYEWEAR

WeSC Eyewear är ett modernt glasögonmärke med limiterade kollektioner, designade i Sverige, riktade till den nordiska marknaden och en trendkänslig publik.

ARVET

WeSC Eyewear är sprunget ur det svenska skatemärket WeSC som grundades av Greger Hagelin i Stockholm på 80-talet. WeSC blev ett coolt streetwear-märke som såldes i egna butiker runt om i Norden och hos återförsäljare över hela världen. Det bars av skejtare, surfare och andra hang-arounds.

WeSC Eyewear grundades 2015 som en licensproduktion. Under många år var Carin Wester designchef på WeSC och hennes tankar påverkade glasögondesignen. Idag har WeSC sitt kreativa huvudkontor i New York och har blivit ett amerikanskt östkustmärke för vad de kallar ”The wasted youth”. Den ursprungliga slogan var "We are the superlative conspiracy". När WeSC slogan förändrades gick också kläderna och glasögonen olika vägar.

Idag har WeSC Eyewear sitt eget universum och har utvecklats till ett modernt glasögonmärke, designat i Malmö, riktat till en tidlös publik med en ungdomlig touch. 

540 c41

540 c41

152 c44

152 c44

539 c92

539 c92

BÄRARENS VAL

När vår designavdelning fick uppgiften att utveckla ett samtida varumärke för en ung, medveten publik, lade de öronen på marken och lyssnade. Hur känner unga människor för glasögon idag? Och vilka är de viktigaste funktionerna för något som du bär, synligt i ansiktet, hela dagen?

Att använda glasögon på 2000-talet är inte så stigmatiserande som det en gång var. Tvärtom. Den unga och trendkänsliga och något försiktiga nordiska publiken bär helst trendiga glasögon, inspirerade av lyxmärken, inte för uttrycksfulla utan snarare lite diskreta.

KARAKTÄRISTISKT

Den skandinaviska rena stilen med en eller några naturliga färger matchar bra med WeSC streetwear arv. Den här spännande kombinationen och våra skickliga designers känsla för färger, passform och material, har byggt en solid grund för ett varumärke som kan utvecklas med sin publik utan att förlora sin personlighet. Bågarna är unisex och ålderslösa, men rätt bärare vet vilken båge de ska välja.

153 c22

153 c22

Fotograf för WeSC SS22 är Helena Poneli.

EARLIER COLLECTIONS

Till våra WeSC plåtningar har vi jobbat med David Gabrielron, en lokal fotograf som fokuserat på modefoto. Vi är otroligt nöjda med vårt samarbete.