Kalevala

Vi designar glasögon med finska Kalevala, en av Europas största och mest välkända tillverkare av smycken och accessoarer.

Människors livshistorier, naturens skiftningar och aktuella händelser inspirerar till Kalevalas distinkta och välkända formspråk. I tillverkningen blandas gammal finsk hantverkstradition med ny teknologi. All produktion sker i Finland och så långt det är möjligt används finskt och gärna återvunnet material. Den enskilda bärarens individualitet såväl som hållbar produktion med största respekt för vår gemensamma miljö är centrala värden i Kalevalas värld.

kalevala doris

Från smycken är steget till glasögon inte så långt och OPO har sedan 2015 designat glasögonbågar för Kalevala. Våra kunder är främst på den finska marknaden, men flera av kollektionerna håller en hög trendfaktor och passar även väl in på våra övriga nordiska marknader.

kalevala evercharging

En del av det unika med Kalevala är deras historia som går ända tillbaka till 1932 då den finska författaren Elsa Heporauta ville skapa ett smycke för att hylla den finska kvinnan. För att finansiera projektet började hon tillverka och sälja kopior av smycken från vikingatiden. Pengarna gick sedan till att hjälpa människor i nöd under finska vinterkriget. Men detta lade tillsammans grunden för Kalevalas smyckestillverkning, ett företag grundat och drivet av finska kvinnor. Vi är stolta över att få förea detta arv vidare i våra glasögon! 

kalevala tor kalevala riemu kalevala focus Kelevala Kaarna kalevala onnenapila kalevala torin vasara

KALEVALA SUN

Sedan 2019 har vi även en kollektion av Kalevala solglasögon med polariserande glas som endast säljs till utvalda kunder.