SERENGETI

Serengeti kombinerar de mest innovativa glasteknologierna med känslan för estetik, design och kreativitet. Årtionden av erfarenhet gör Serengeti världsledande inom solglasögon och ett varumärke synonymt med kvalitet.

Serengeti är ett ikoniskt varumärke med rötter den amerikanska kulturen, kända för sina solglasögon inom premiumsegmentet, tillverkade i Italien med kvalitet och perfektion i fokus.

För den urbana bäraren passar Serengetis huvudkollektion, ett brett sortiment av modern design i perfekt symbios med teknisk prestanda.

För den äventyrliga bäraren som utforskar världen runt omkring dem, passar Serengeti Sport – en kollektion med linser anpassade för aktivitet, i både sol och snö.

Historia

Vill man veta mer om varumärket Serengeti, kommer man även lära sig mycket om olika typer av glas och teknologin bakom. Serengetis historia går tillbaka till 1877 när det optiska laboratoriet Corning patenterade ett glas med förbättrad mekanisk och termisk hållbarhet.

Sedan dess har man utvecklat banbrytande glas för solskydd, och bland annat kombinerat fotokromatiska glas med Spectral control® teknologin. För sin sport-kollektion har man även utvecklat PhD-glaset, gjord av Trivex-materialet, som ursprungligen användes av amerikansk militär som tak till stridsflygplan och vindrutor för helikoptrar.

FAKTA OM SERENGETIS SOLGLAS

TEKNOLOGIN BAKOM

Serengeti kombinerar tre branschdefinierande teknologier inom solglas till ett överlägset glas, även kallad 3-i-1 teknologin.

Photochromic Technology
Perfekt anpassning till ljus med Serengetis fotokromatiska teknologi, där glaset anpassar sig till alla ljusförhållanden i alla miljöer.

Spectral Control® Technology
Ultrahög skärpa tack vare deras Spectral Control®, som fördjupar den naturliga färgbalansen, förbättrar kontraster och djupseende.

Polarization Technology
Utvecklad polariserande glasteknologi som lindrar trötthet i ögonen genom att eliminera störande ljusreflektioner. Vissa av Serengetis produkter har inte polariserande glas vilket gör dem perfekta för till exempel piloter som flyger med digitala instrumentpaneler.

GLASEN

Ultra-lätta mineralglas
Tillverkade av optiskt borosilikatglas (även kallat eldfast glas), producerade av 100% naturliga komponenter, så som sand, vilket gör Serengetis mineralglas 100% återvinningsbara. Producerade i samma process som vanligtvis är reserverade för oftalmiska, korrigerande glas, tillhandahåller dessa mineralglas den bästa synskärpan. Behandlade för att motstå repor och reflektioner.

PhDTM 2.0 linser
Tillverkade med NXT®-teknologi, producerad av Trivex-material, vilket gör den extremt tunn, flexibel, hållbar och tålig för temperaturförändringar. Perfekt balans mellan optisk och fysisk prestanda.

SATURN linser
Organiska glas som är lättare än mineralglas gör den ideal för utomhusaktiviteter. Behandlad för att bli reptålig och motstå störande reflektioner. Tillgängliga i kollektionen Serengeti Sport.

SERENGETI RX-SLIPNING AV SOLGLAS

RX-slipning är tillgänglig för flera av Serengetis modeller tillsammans med 3-i-1 teknologin. Produkten anpassas efter receptet, bågen och bärarens ansikte för att säkerställa optimal precision och komfort.

Information om Bollé Brands RX-slipnings program.

Mode

Bågarna från Serengeti är ett äkta hantverk. Huvudkollektionen är indelad i tre mindre kapselkollektioner: Creator Capsule, Drivning Heritage Capsule och Essential Capsule.

Creator Capsule är en mindre kollektion med solglasögon för bäraren som vill uttrycka in personliga stil och kreativitet, samtidigt som man inspirerar andra. Här finns till exempel modellerna Bacall, Nicholson och Amboy.

Drivning Heritage Capsule speglar essensen av varumärket och utvecklar ikoniska bågar, kombinerat med de bästa solglasen utvecklade för körning. Här finns solglasögon för bäraren som uppskattar den öppna vägen framför sig och som vill uttrycka sitt självförtroende med stil, till exempel med modellerna Kingman, Geary och Hinkley.

Essential Capsule innehåller tidlösa solglasögon i premiummaterial för bäraren som vill uppleva världen iklädd en klassisk stil. Här finns modeller så som Chadwick, Joan och Ethan.

Serengeti Sport

Kollektionen Serengeti Sport innehåller högkvalitativa sportklassiker med avancerad glasteknologi. Sport-kollektionen är tillverkad i Eco Nylon, en växtbaserad polymer som kommer ifrån ricinväxten, och innebär 40% mindre miljöpåverkan än tillverkningen av traditionell plast.

Här finns högkvalitativa solglasögon som erbjuder komfort och överlägsen skärpa och ger bäraren total kontroll bakom ratten. Kollektionen har en mer minimalistisk anda och lättare glas.

Serengeti och OPO

OPO Scandinavia är stolt återförsäljare i Sverige, Danmark och Norge av de högteknologiska solglasögonen från Serengeti. Med samma grundvärderingar kring expertkunskap och kundfokus tror vi starkt på samarbetet och erbjudandet om specialiserade produkter. Vid intresse av varumärket Serengeti, kontakta din lokala OPO-säljare.