Om oss

OPO Scandinavia designar, marknadsför och säljer glasögonbågar, tillbehör och verktyg till – och i samarbete med – optikbranschen. Vi känner oss hemma i hela Norden och vi jobbar alltid nära våra kunder.

MISSION

Vi är kända för vår fantastiska service och vår mission är även att vara optikerns bästa partner. Det innebär att kunna tillgodo se våra kunders behov av både kundservice, kollektioner och marknadsföring.

Vi har huvudkontor, ateljé och visningslokaler högst upp i ett före detta tryckeri, i Malmös äldsta industriområde Norra Sorgenfri.

HISTORIA

OPO Scandinavia grundades 1996 av de två vännerna Ola Kunosson och Peo Stjernqvist. Ola sålde redan 1999 sin del av företaget till Peo och fokuserade på att jobba som säljare för OPO i Stockholm och norra Sverige.

OPO fick sin första stora succe 2004 med varumärket KunoQvist som tog SILMO med storm när det släpptes. Sedan dess har det växt till att idag utgöra grunden för företaget. KunoQvist är ett varumärke som finns hos nästan alla fristående optiker på den nordiska marknaden. Du kan läsa med om varumärket här.

Under åren har OPO startat en mängd kollektioner för de olika kundgrupperna och har även gjort flera uppmärksammade samarbeten och licens kollektioner för bland annat Finska Kalevala och Belgiska Viktor & Rolf.

Du kan läsa om OPO´s alla kollektioner under Varumärken.

OPO Scandinavia ägs i dag av Peo Stjernqvist, VD Irena Färemo och investmentbolaget Small Cap Partners som investerar i mellanstora företag i Skåne med bra tillväxtpotential. Och det går bra för OPO Scandinavia. Sedan Irena Färemo, fd ekonomichef på OPO, tog över ledarskapet 2015 har OPO växt med XX%.

Hör gärna av dig om du vill veta mer.

Hur vi jobbar med hållbarhet

Egna varumärken

KunoQvist, KQ Young, NPS, OPO Kid

Licensvarumärken

Hello Kitty, Kalevala, WeSC

Distribution

Volte Face, Julbo, Breitfeld & Schliekert

Private Label

Inspiro, Ergo