OM OSS

OPO Scandinavia designar, marknadsför och säljer glasögonbågar, tillbehör och verktyg till – och i samarbete med – optikbranschen. Vi känner oss hemma i hela Norden och vi jobbar alltid nära våra kunder.

SERVICE UTÖVER DET VANLIGA

Vi är kända för vår service som är lite utöver det vanliga. Vi är också kända för våra produkter med en typisk skandinavisk prägel.

Vår service består i en otroligt kunnig och tillgänglig kundtjänst som pratar alla nordiska språk. Vi har ett centralt lager i Malmö, varifrån alla leveranser går snabbt, inte minst alla reservdelar som lagerför. Vi har lokala, närvarande säljare för varje marknad och vi har en stab som gör sitt bästa för att serva med ekonomi och marknadsbehov.

SKANDINAVISK DESIGN THINKING

Vår designavdelning som alltid är minst ett år före oss andra i sina processer, är skolade i den klassiska skandinaviska designskolan och har lång erfarenhet av design av bågar för den nordiska marknaden. Kvalitet möter funktionalitet uppblandat med lagom doser personlig smak.

Under åren har OPO även gjort flera uppmärksammade samarbeten och licens kollektioner för bland annat Finska Kalevala och Belgiska Viktor & Rolf. I dag designas flera olika varumärken hos OPO Scandinavia. Allt för att de många människorna ska hitta något som passar just dem.

KUNOQVIST

OPO fick sin första stora succé 2004 med varumärket KunoQvist som tog SILMO med storm när det släpptes. Sedan dess har det växt till att idag utgöra ett av Sveriges största varumärken inom oftalmiska glasögonbågar. KunoQvist är ett varumärke som finns hos nästan alla fristående optiker på den nordiska marknaden.

Utmärkande för KunoQvist är att de traditionellt har dominerats av färgglada metallskalmar. Tidlös design där detaljerna tillåts ta plats. 

HISTORIA

OPO Scandinavia grundades 1996 av de två vännerna Ola Kunosson och Peo Stjernqvist, då med namnet Ola & Peo Agenturer. 

Sedan våren 2022 ägs OPO Scandinavia av företagsgruppen Seafire AB. Med Seafire som ägare har OPO fått en ägare/styrelse som ska hjälpa företaget utvecklas långsiktigt. Och det går bra för OPO Scandinavia. Sedan Irena Färemo, fd ekonomichef på OPO, tog över ledarskapet 2015 har företaget växt stadigt.

Vi har idag huvudkontor, ateljé och visningslokaler högst upp i ett före detta tryckeri, i Malmös äldsta industriområde. Här är du som optiker och kund hos oss alltid hjärtligt välkommen på besök. Då och då ordnar vi optikerkvällar med föreläsningar om designprocessen och visning av våra senaste kollektioner.