OPO Scandinavia får ny ägare i Seafire AB

2022-05-30

Det Malmöbaserade glasögonföretaget OPO Scandinavia fick nya ägare när bolaget Seafire AB tillträdde måndagen den 30 maj.

OPO Scandinavia designar, marknadsför och säljer glasögonbågar, tillbehör och verktyg till optikbranschen. De är verksamma i hela Norden och har sitt huvudkontor, ateljé och visningslokaler högst upp i ett före detta tryckeri i Malmö. OPO Scandinavia har redovisat mycket goda resultat de senaste åren och intresset för det växande bolaget har varit stort. ”OPO Scandinavia har varit en mycket lyckad investering för SCP Fond II”, säger Per Nilsson och Jesper Jelmteg, Partners, SCP Advisors, som nu avyttrat sitt ägande i OPO till börsnoterade Seafire AB

Seafire AB (publ) (”Seafire” eller ”Koncernen”) förvärvade 100 procent av aktierna i OPO Scandinavia AB (”OPO” eller ”Bolaget”) måndagen den 30 maj, 2022.

Med Seafire som ägare får OPO en ägare/styrelse som ska hjälpa företaget utvecklas långsiktigt.

” Seafire kommer bidra med resurser som möjliggör en fortsatt tillväxt för företaget.” säger Irena Färemo, VD för OPO Scandinavia.

 

Irena Färemo, VD, OPO Scandinavia / Foto: Charlotte Strömwall

Optikbranschen har stora utmaningar med kedjor som styr delar av marknaden och en digital revolution som långsamt gör sitt intåg på denna rätt så konservativa arena. Tillsammans med sina nya ägare och de anställda på OPO, som har kunskapen och passionen för glasögonbågar, fortsätter företaget nu sin tillväxtresa. ”Vi ser detta som ett ypperligt sätt att utvecklas och får möjlighet att ta ytterligare marknadsandelar på den tuffa marknad som detaljhandeln är”, meddelar Irena Färemo.   

 

Mer information

Johan Bennarsten, VD Seafire AB, tel. +46 70 749 56 59, johan.bennarsten@seafireab.com

Irena Färemo/VD OPO Scandinavia AB, +46 708 36 60 95, irena.faremo@opo.se

Kort om Seafire

Seafire är en företagsgrupp inom industri, handel och tjänster som förvärvar och utvecklar bolag i Sverige. Bolaget grundades 2016 och fokuserar på att förvärva lönsamma verksamheter med utvecklingspotential. Seafire har en portfölj med 13 bolag och omsättning på 950 mkr proforma. För mer information, besök www.seafireab.com. Bolagets Certified Advisor är Eminova Fondkommission AB, tel. +46 8 684 211 10 och adviser@eminova.se.

www.seafire.com

 

Alla nyheter