KunoQvist vår/sommar 2024: Färgsprakande vårnyheter från KunoQvist

2024-01-08

KunoQvist presenterar en kollektion som andas frihet och färgglädje i en tid när vi behöver det som mest. Blockfärger inspirerar denna säsong, och skapar en modern och dynamisk design som sticker ut bland vårens glasögonmode.

I vår återfinns temat blockfärger bland flera olika designdiscipliner, och tekniken syns bland annat i mode och inredning. Att använda blockfärger innebär att två eller fler färger och mönster, paras ihop för att skapa visuellt intressanta kombinationer. Estetiken är tydlig i vårens nyheter från KunoQvist där designtekniken används för att framhäva former och dra uppmärksamhet till spännande detaljer i glasögonbågarna. 
 
Fronterna på några av de nya modellerna har designats i olika färger i överdel och underdel, vilket skapar en distinkt och modern stil. Mindre detaljer är blanka eller har färgsatts med toner som kompletterar glasögonbågens färg vilket bidrar till en harmonisk helhet. Ett tydligt exempel är den rundade bågen Flina, som fått två olika matta färgtoner som bryts upp av den negativa ytan där skalmen möter fronten med en blank detalj. Detta är ett lekfullt sätt att experimentera med färg och form för att skapa djärva och iögonfallande kombinationer med avsikt att uppmuntra KunoQvist-bäraren att förverkliga sin stil och våga visa sin karaktär. 

Med fokus på färgkombinationer och volym utstrålar kollektionen en anda av frihet och glädje som bjuder in bäraren till att sticka ut. Flera av vårens modeller har en volym i både material och i form. Med avstamp i en välskräddad och modern oversized look, plockar bågen Ypperlig upp temat till sin design och även i den moderna formen på linsen. För män gäller samma skräddade stil mixat med gatumode, tydligt i bågen Waldemar med sina rena former och klädsamma linjer i fronten.

 

KunoQvists designers har arbetat fram den nya kollektionen SS24 med noga utvalda färgkombinationer, som bidrar ytterligare till att förstärka KunoQvist som ett varumärke där färg alltid är i fokus.
 
Den nya kollektionen finns tillgänglig för inköp till butik i januari 2024.

Om KunoQvist:
KunoQvist lanserades 2004 och är ett svenskt glasögonmärke som ständigt utvecklas och erbjuder glasögonbågar i modern design, och alltid med den viktiga signaturkänslan. En båge från KunoQvist lyfter fram det bästa i bärarens karaktär med hjälp av färg i kombination med en perfekt passform.
 
Bakom varumärket KunoQvist står företaget OPO Scandinavia, som designar, marknadsför och säljer glasögonbågar och tillbehör till optikbranschen.
 
Kontaktinformation:
För högupplösta bilder, lån, samarbeten och mer information vänligen kontakta:
Sarah Lavesson
Marknad & Kommunikation på OPO Scandinavia
sarah.lavesson@opo.se eller +46 701 46 62 73
www.kunoqvist.se || shop.opo.se
 
Kampanjbilder:
Fotograf: Charlotte Strömwall
 

Alla nyheter