OPO söker en Teamleader Eftermarknad

2023-06-08

Vill du leda ett team och utveckla arbetet inom eftermarknad i den spännande optikbranschen? Läs då vidare!

Rekryteringen sker i samarbeta med TNG.
Sök jobbet på TNGs hemsida redan idag. Varmt välkommen med din ansökan!

 
OPO Scandinavia i Malmö söker en driven Teamleader inom Eftermarknad

Motiveras du av att coacha medarbetare och vill bidra till målet att bedriva Skandinaviens bästa kundservice? Som Teamleader inom Eftermarknad hos OPO Scandinavia i Malmö får du chansen att driva arbetet och utveckla teamet inom eftermarknad genom din höga ambition, ditt coachande ledarskap och intresse för försäljning. Bli en viktig nyckelspelare i dialogen med våra kunder och bidra till att OPO Scandinavia bibehåller en stabil och växande marknad inom optikerbranschen!

 

Ditt anställningserbjudande

OPO Scandinavia erbjuder dig en varierande och ansvarsfull roll med goda möjligheter till påverkan och utveckling. Vår verksamhet präglas av en öppen familjärsanda och vi välkomnar nya idéer. Som Teamleader i vår "platta" organisation har du nära till beslut och inflytande. Du erbjuds en ny roll i en organisation med positiva och engagerade medarbetare som tillsammans bidrar till vår fortsatta tillväxt och goda stämning. Dessutom träffas vi regelbundet och hittar på roliga saker tillsammans, vilket bidrar till mycket glädje på arbetsplatsen.

 

Dina arbetsuppgifter

I rollen som Teamleader inom eftermarknad är du en del av teamet och arbetar operativt med kundservice och kundvård, med ett utökat ansvar för att coacha och leda teamet. Det innebär att du:

– Utvecklar och driver teamet genom tydliga och uttalade mål inom gruppen.
– Bidrar till ökad försäljning och kundnöjdhet genom att utveckla innesälj.
– Ansvarar för övriga personalfrågor såsom medarbetarsamtal, lönesamtal och kompetensutveckling inom teamet. 
– Säkerställer att våra kunder får god service, både via telefon och mail, genom ett gott bemötande, merförsäljning och god kunskap om våra varumärken och produkter. 
– Samarbetar nära Affärutvecklingschefen för att knyta samman sälj och eftermarknad, och med lagerchefen för att säkerställa kundservice oavsett beläggning eller säsong. 
– Bidrar med nya idéer på hur vi ska vårda våra kunder för långvariga relationer.

 

Värt att veta

Som Teamleader har du ett arbetsledande ansvar och coachar ditt team som idag består av tre medarbetare. Tillsammans i teamet inom eftermarknad ansvarar ni för att vårda och bemöta våra kunder över telefon och mail. Din arbetsplats är därför OPO Scandinavias kontor i Malmö och arbetstiden är förlagd mellan ca 8-17. 

Förutom att ni har ett nära samarbete i eftermarknadsteamet har ni även nära dialog med kollegorna inom försäljning. Du rapporterar till Affärsutvecklingsansvarig och din interna titel är After Sales Team Leader.

 

Våra förväntningar

För rollen som Teamleader inom eftermarknad söker vi dig som har en stor vilja och ett driv att utveckla teamet och arbetet inom eftermarknad. Därför ser vi gärna att du har erfarenhet av försäljning och är van att möta kunder. Vidare har du erfarenhet av ledarskap och/eller personalansvar och är van att coacha medarbetare.

Kanske har du, förutom kunskaper i svenska, även kunskaper i danska och finska? I så fall ses det som meriterande då vi har många nordiska kunder.

För att du ska trivas och prestera väl i rollen ser vi gärna att du som person:

– Inspirerar och coachar teamet genom tydlig vägledning och väl kommunicerade mål. 
– Har en positiv inställning till förändring och motiverar såväl dig själv som andra att bidra till förändring och utveckling.
– Uppvisar hög produktivitet genom personlig ansträngning och strävar efter att nå utmanande mål. 
– Är trygg i dig själv och har förmåga att fatta beslut.

 

Om OPO Scandinavia

OPO Scandinavia designar, marknadsför och säljer glasögonbågar, tillbehör och verktyg till – och i samarbete med – optikbranschen. Vi känner oss hemma i hela Norden och vi jobbar alltid nära våra kunder.
Bolaget grundades 1996 av de två vännerna Ola Kunosson och Peo Stjernqvist, då med namnet Ola & Peo Agenturer.

Sedan våren 2022 ägs OPO Scandinavia av företagsgruppen Seafire AB. Med Seafire som ägare har OPO fått en ägare/styrelse som ska hjälpa företaget utvecklas långsiktigt. Och det går bra för OPO Scandinavia. Sedan Irena Färemo, fd ekonomichef på OPO, tog över ledarskapet 2015 har företaget växt stadigt.

Vi har idag huvudkontor, ateljé och visningslokaler högst upp i ett före detta tryckeri, i Malmös äldsta industriområde. Här är du som optiker och kund hos oss alltid hjärtligt välkommen på besök. Då och då ordnar vi optikerkvällar med föreläsningar om designprocessen och visning av våra senaste kollektioner.

Sök jobbet som Teamleder Eftermarknad här. Varmt välkommen med din ansökan!

Alla nyheter