Pressmeddelande OPO Scandinavia får nya huvudägare

2018-05-21

Det Malmöbaserade glasögonföretaget OPO Scandinavia fick nya huvudägare när investmentbolaget Small Cap Partners tillträdde torsdagen den 17 maj.

OPO Scandinavia designar, marknadsför och säljer glasögonbågar, tillbehör och verktyg till optikbranschen. De är verksamma i hela Norden men har sitt huvudkontor, ateljé och visningslokaler högst upp i ett före detta tryckeri i Malmö. OPO Scandinavia har redovisat mycket goda resultat de senaste åren och delar av de tidigare ägarna har beslutat för att sälja sina andelar.

 

Small Cap Partners, SCP är en private equity-investerare och starka lokala profiler från Malmö. De har som affärsidé att investera i bolag i närheten av Malmö med god lönsamhet och potential.

 

Med SCP som investerare får OPO en aktiv ägare/styrelse som ska hjälpa företaget utvecklas. ”Det känns fantastiskt att vi nu får kraft att lyfta bolaget ytterligare.” säger Irena Färemo, VD för OPO Scandinavia.

 

Optikbranschen står inför stora utmaningar med stora kedjor som styr marknaden och en digital revolution som långsamt gör sitt intåg på denna rätt så konservativa arena. Tillsammans med sina nya ägare och de anställda på OPO, som har kunskapen och passionen för glasögonbågar, vill företaget nu växa vidare och ta marknadsandelar på den tuffa marknad som detaljhandeln är.   

 

Övriga delägare är grundaren Peo Stjernqvist och VD Irena Färemo.

 

Mer information

Jesper Jelmteg/Partner Small Cap Partners, +46 70 555 5570,  jelmteg@priventus.com

 

SCP  www.smallcappartners.se

 

Irena Färemo/VD OPO Scandinavia AB, +46 708 36 60 95, irena.faremo@opo.se

OPO Scandinavia, www.opo.se

 

Foto: OPO Scandinavia Fotograf: Kiia Vallavaara 

Alla nyheter