Ny designer på plats

2019-02-05

Ibolya Vass, vår nya designer som började hos oss efter jul är ett kärt återseende. Hon har jobbat som designer med fokus på smycken i flera år, men gjorde redan 2016 ett gästspel hos oss med design av bågar ur KunoQvist vårkollektion. Nu jobbar Ibolya tillsammans med vår kreativa chef, Anna Mälstad, i vår designateljé i Malmö.

ibolya vassVad ser du fram mot de kommande månaderna?

-       Lära mig mer om branschen och framförallt att jobba tätt med Anna Mälstad som har jobbat i branschen i många år och har koll på allt.

 

Vilka blir dina utmaningar?

-       De tekniska bitarna skulle jag tro samt alla mått och dimensioner.

 

Vilka varumärken ska du jobba med?

-       Mitt första uppdrag är WeSC SS 2020. Därefter får vi se.

 

Vad var det egentligen för bågar du jobbade med sist du var hos oss?

-       Uppdraget var att få in mer kvinnlig touch i former och färger. Jag ritade och färgsatte Karin, Linn & Linn Rope.

 

Vart hittar du din inspiration?

-       Överallt; naturen, resor och Pinterest. De bästa idéerna får jag när jag gör något helt annat, tränar exempelvis.

 

Berätta lite om ditt eget smyckemärke Memories of Sweden?

-       Det är en idé som kom till under en workshop då jag studerade design på Linnéuniversitetet. Jag skulle lära mig att svetsa och temat var souvenirer. Ordet i sig är enligt mig ganska negativt laddat och något som dessvärre oftast hamnar i en låda i förrådet. Jag ville göra tvärtom – något bärbart & exklusivt. Det blev smycken med form av Sverige där man med ädelstenar eller en gravering kan markera de platser som finns närmast hjärtat och därmed alltid bära dessa med sig.  

 

Drömbågen att designa?

-       Kan ju inte låta bli att fundera på hur ett par bågar från Memories of Sweden skulle kunna se ut. Annars vore det intressant att lyfta viktiga miljö- och humanitära frågor och koppla dem till en kollektion.

 

Alla nyheter