Läsglasögon till flyktingläger

2019-05-02

Vår affärside bygger på att vi ska hjälpa människor med synproblem att få rätt bågar. I vår strävan att bli skandinaviens främsta glasögonhus ligger även en önskan om att göra gott när vi har möjlighet. Tillsammans med Bring Hope Humanitarian Foundation kan vi nu uppfylla båda dessa ambitioner genom att skicka 1000 läsglasögon till flyktingläger i Kurdistan.

bring hope humanitarian foundation

Johanna Richardsson, Executive assistant på Bring Hope packar lastbilen med förnödenheter.

 

Bring Hope Humanitarian Foundation är en hjälporganisation med säte i Malmö. Deras vision är att vara med och rädda liv samt minska lidande för fattiga människor på flykt. En stor del av deras arbete går ut på att samla in förnödenheter så som medicin, till människor som lever i de stora flyktinglägren i Irakiska Kurdistan. 

Vi fick upp ögeonen för organisationen via privata kontakter och blev imponerade av deras arbete som med små medel ger stora resultat. 

Att kunna läsa, och kunna se texten man ska läsa, är viktigt för människor i en utsatt position. Det kan vara viktiga dokument som rör deras säkerhet eller meddelande i mobilen som kan vara deras enda kontakt med släktingar och vänner. Därför beslöt vi oss för att skänka 1000 läsglasögon med varierande styrka till Bring Hope.

Dessa bågar har nu lastats på pallar och är på väg till sitt slutmål, ett av de större flyktinglägrena i Kurdistan där det bor flyktingar från både södra Irak och Syrien.

Vi är tacksamma för det arbete Bring Hope gör och glada över att kunna hjälpa till. Så snart glasögonen har nått fram kommer vi berätta mer!  

Länk till Bring Hope

Alla nyheter