Vi rekryterar

2018-10-26

Är du vår nya designer? Vi har anlitat Modeverket i arbetet med att hitta en ny glasögon/produkt designer till vår designavdelning i Mamö.

OPO Scandinavia AB etablerades 1996 och är ett av de mest snabbväxande optiska företagen i Skandinavien. OPO designar, marknadsför och säljer glasögonbågar, tillbehör och verktyg till optikbranschen. De är verksamma i hela Norden men har sitt huvudkontor, ateljé och visningslokaler högst upp i ett före detta tryckeri i Malmö.

OPO är känt för att ha ett väldigt brett sortiment med honnörsorden kvalitet, service och design. Företaget strävar alltid efter att förbättras och att vara en god arbetsgivare och leverantör.

Detta tror man är villkoren för att lyckas och för att vinna kunders förtroende i en konkurrensutsatt marknad. OPO distribuerar bågar globalt och arbetar med egen säljkår. Företaget har medarbetare i Sverige, Danmark, Finland och Norge. Cirka 75 % av försäljningen sker till Norden och resterande del går ut internationellt.

 

Om tjänsten

Befattningen innebär att du kommer vara ansvarig för att ta fram koncept och design inom olika kollektioner och att du som del i ett team bestående av tre personer alltid levererar hög kvalitet.

Du har eget ansvar i att hålla uppsatta deadlines och du måste kunna växla mellan att arbeta på detaljnivå till att ta ett helhetsperspektiv.

I arbetet ingår att samarbeta med designansvarig och övriga berörda avdelningar för att ge idéer och förslag och vara del av den strategiska processen.

 

Vi söker dig som är/har:

-Arkitekt, industridesigner, designer eller optiker med designpassion

-Gärna Bachelor nivå eller högre utbildning inom design

-Har minst tre års erfarenhet inom produkt framtagning

-God kännedom av att arbeta i designverktyg som CAD eller Illustrator samt Photoshop och Indesign

-Känsla för trender och mode

-Stark form- och färgkänsla

-Förståelse och kunskap i att tolka målgrupper, varumärken och livsstilar

-Tidigare erfarenhet av konceptutveckling, kollektions framtagning och produktutveckling

-Kunskaper i Adobe och ritprogram

 

Din personlighet

-Du är lyhörd, social och öppen för en kreativ och analytisk dialog

-Du har en förmåga att förstå olika målgruppers och varumärkens behov och uttryck samt förstår hur du tar fram produkter som uppfyller dessa behov

-Du finner dig naturligt i att arbeta både självständigt och i team

-Du kan bidra med inspiration och kreativitet till designteamet

-Du har ett flexibelt, lekfullt sinne och förmåga att tänka utanför boxen

 

Vad vi erbjuder

En utmanande och intressant tjänst i ett inspirerande designföretag. Vår företagskultur reflekteras av nytänkande och kreativitet. Vi har en teamkänsla med positiva och ambitiösa individer. Vi är ett starkt team som arbetar med produktutveckling, färg, mode och varumärkens DNA. Tjänsten är en full tids tjänst i Malmö, resor till mässor och fabriker i andra länder kommer att förekomma.

 

Övrigt

Du talar svenska och engelska flytande och har goda kunskaper i Microsoft Office

 

Placering och Ansökan

Tjänstens placering: Huvudkontoret i Malmö.

I denna rekrytering samarbetar vi med Modeverket. För mer information om tjänsten vänligen kontakta ansvarig rekryterare: Charlotta Persson (charlotta@modeverket.se)

För att söka tjänsten, klicka på "Ansök här".

Urval och intervjuer sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdatum. Skicka därför din ansökan så snart som möjligt och senast den 25 november. Varmt välkommen med din ansökan! 

Ansök direkt till Modeverket

Du hittar annonsen här: https://www.modeverket.se/ledig-tjanst/?id=1190

 

 

Alla nyheter