OPO växer

2021-05-11

Vi stärker upp vår designstudio med Anna Hörling. Anna är industridesigner med glasögonfokus som haft egen verksamhet under många år.

Anna Hörling

Industridesigner med glasögonbågar som specialitet

56 år

Bor i Göteborg/Malmö

Inspireras av: arkitektur, trädgårdar och japanskt hantverk

Favoritdesigner: Eva Hild och Constantin Brancusi

 

”Vi har haft högtryck på OPO enda sedan hösten 2020 och både arbetat om en del kollektioner och tagit fram helt nya licensproduktioner. Så vi behövde stärka upp vår designavdelning” säger VD Irena Färemo.

 

Anna Hörling är ursprungligen stockholmare och syster till illustratören Stina Wirsén. De gick samtidigt på konstfack på 90-talet men Anna gick då Industridesignutbildningen. I dag är Anna en av ett fåtal seniora designers av glasögonbågar i Sverige. Hon har varit verksam industridesigner sedan 1993 då hon började jobba med glasögon på EGO optiska. Anna kommer närmast från ett långt samarbete med Scandinavian Eyewear där hon jobbade med varumärkena Skaga och Pilgrim.

Tillsammans med systern Stina och en agent (Rights and Brands) startade Anna även två varumärken, ”Brokiga” och ”Vem?”. De tar fram produkter kring barn och deras värld. "Något som gett mig kunskap om hur man definierar ett varumärke och bevarar det. Samtidigt har den inblicken ökat förståelsen för vad som är kärnan i andras varumärken. Det är viktigt när man ska tolka/översätta ett formspråk till glasögon", säger Anna. 

Privat är det Annas lada på Tjörn som är i fokus nu. Ett projekt hon driver med sin man. ”Jag ritar och planerar också för att bygga om den till bostad. Det är ett stort och roligt projekt. Gissar att det kommer ta oss några år.” säger Anna som i dag pendlar mellan Malmö, Göteborg och Tjörn.

 

Anna har redan hunnit jobba en del med vår kreativa chef Anna Mälstad ”OPO känns trivsamt men ändå fokuserat. Att alla vill dra åt samma håll känns väldigt bra”. Hon lyfter speciellt den generösa inställningen där alla är måna om att det går bra för varandra. ”Armbågarna kan vi vässa tillsammans mot en yttre värld om det behövs”.

 

Vi är väldigt glada över nyförvärvet då det inte är helt lätt att hitta en glasögondesigner med den erfarenhet som Anna Hörling har. ”När det är så här tidspressat behövde jag avlastning av någon som kan hoppa rakt in i en produktion och ta den vidare. I steg två skulle vi även välkomna en mer junior designer”, säger Anna Mälstad, kreativ chef på OPO Scandinavia.

 

Nu ser vi fram mot en härligt kreativ tid med Anna Hörling i vår designstudio.

 

 

 

Alla nyheter