Trendspaning från Silmo

2018-10-01

Kombinationen av hundratals underbara, helt nya glasögonbågar, spännande möten, god Champagne och några soliga dagar i Paris, är aldrig fel.

OPO Scandnavia Design Dream Team! Anna, Irene & Martin!

 


SILMO I Paris är en av de stora glasögonmässorna där du verkligen kan snappa upp de trender son är nu och dem som är på väg in. På årets mässa var vädret strålande, som det brukar, och känslan av att glasögonbranschen fortfarande var en bransch att räkna med var påtaglig.

 

Om vi ska summera de trender vi tydlig såg skina igenom så var det stort, som kontrast till de små, smala glasögon vi ser en del av nu, speciellt inom sol. Form regerar över yta och det är mycket tunna metallbågar med intressanta och ofta stora former där det rostfria stålet har huvudrollen. De tjockare, stora acetatbågarna finns kvar i solkollektionerna.

 

De skådespelerskor som närmast kommer i tankar när man ser vårens bågar är Farrah Fawcett eller Sophia Loren det är ett spännande 70-tal som lyser igenom.

 

Etnia Barcelona hade ett spännande glas, som de kallade aperitif, med en tun bronsfärgad film som alltid ger bäraren ett varmare ljus, som blir mörkt ju mer ljus det får på sig. 

Så, från litet till stort, från yta till form och från 90-tal tillbaka till 70-tal.

 

 

Alla nyheter