Välkomna Seafire!

2022-06-01

Den 30 maj 2022 såldes OPO Scandinavia till det börsnoterade investmentbolaget Seafire. Från att tidigare varit majoritetsägt av Small Cap partners äger nu Seafire 100% av aktierna.

OPO har haft 4 fantastiska år tillsammans med det skånska investmentbolaget Small Cap Partners. De har varit en aktiv styrelse och ett fint stöd till både VD och organisation.

"Vi är tacksamma för det stöd och samarbete vi har erhållit från Small Cap Partners och ser nu fram emot att fortsätta tillväxtresan tillsammans med Seafire AB", säger Irena Färemo, VD, OPO Scandinavia AB.

SCP´s plan var att sälja inom fem år och tiden var nu helt rätt. OPO Scandinavia har gått med vinst, år efter år och är i ett expansivt läge där man utökar både på personalsidan och produktsidan.

"Genom aktivt ägarskap har vi, tillsammans med VD Irena Färemo och hennes team, utvecklat bolaget till en skalbar plattform med imponerande tillväxt. OPO Scandinavia har varit en mycket lyckad investering för SCP Fond II", säger Per Nilsson och Jesper Jelmteg, Partners, SCP Advisors.

”Seafire är en företagsgrupp som driver tillväxt genom förvärv av lönsamma bolag som vi utvecklar genom aktivt och långsiktigt ägande. Tillsammans utvecklar vi ert bolag till fortsatt framgång med bibehållen entreprenörsanda!”

Så beskriver sig Seafire själva. Planen är nu att de med sitt nätverk och kunnande inom bolagsbyggande ska vara med som ett aktivt stöd i OPO´s fortsatta resa.

”Vi är glada över att tillsammans med personalen fortsätta utveckla Bolaget med fortsatt expansion", säger Johan Bennarsten, VD för Seafire AB

 

OPO´s grund, att vara Optikerns bästa partner, en serviceminded organisation med skandinavisk design och kvalitet i fokus, kommer inte rubbas. Tvärt om hoppas man nu ytterligare kunna skala upp. Optikbranschen står inför stora utmaningar både vad gäller den digitala biten och det faktum att några få aktörer kontrollerar större delen av marknaden. OPO Scandinavia sitter på mycket expertis och driv i sin personal och vill fortsätta vara en utmanare till de största samtidigt som man behåller sin personliga touch.

 

Läs det officiella pressmeddelandet här. 

Läs mer om Seafire

Läs mer om SCP

Alla nyheter