Designade i Malmö!

2023-03-03

På OPO Scandinavias designavdelning i Malmö jobbar Anna Mälstad kreativ chef, tillsammans med designerna Gustav Kristensson och Anna Hörling. Alla med lång erfarenhet och gedigen kunskap av glasögonbågar. Idag designas inte mindre än 8 varumärken hos OPO Scandinavia: Studio Eyewear, KunoQvist, Young, F22, WESC, NPS, Kalevala och Balmuir.

Anna Mälstads önskan om att skapa vackra, men också funktionella ting tog henne till Royal Academy of Fine Arts i Köpenhamn, där många av vår tids bästa designers har studerat. Nu har hon designat glasögonbågar i över 15 år, alltid med bärarens behov och önskemål i åtanke när hon sätter pennan mot pappret och börjar med ett nytt projekt. Idag är Anna Mälstad kreativ chef på det svenska företaget OPO Scandinavia som producerar glasögonbågar, och det är här hon fått möjligheten att skapa kollektioner av glasögonbågar som hon själv skulle vilja bära, nu med stöd av designkollegerna Gustav Kristensson och Anna Hörling.

Något som har varit genomgående under hela designprocessen är glädje. Likt ett klädesplagg är glasögon gjorda för att bäras upp synligt varje dag, från morgon till kväll. Det generella allvarsamheten som mycket av dagens mode utstrålar var något som Anna motsatte sig. Glasögonbågar från OPO Scandinavia ska vara både lekfulla och eleganta på avslappnat sätt.

OPO Scandinavias designavdelning är minst ett år före i sin designprocess för att ligga i linje med modeindustrin. Att vara skolad inom klassisk skandinavisk design och med lång erfarenhet av att producera glasögonbågar för den nordiska marknaden, gör designprocessen stabil. Kvalitet och funktionalitet, mixat med en dos personlig smak är ett perfekt recept för framgångsrik design. Avdelningen besöker årligen Copenhagen Fashion Summit för att hålla sig uppdaterad gällande de senaste trenderna och för att se hur modeindustrin jobbar med hållbarhet. Designprocessen utvärderas ständigt för att minimera beställning av prover vilket sparar material, transporter och kostnader.

OPO Scandinavia är kända för sin service som är något utöver det vanliga, med en otroligt kunnig och tillgänglig kundtjänst som talar de nordiska språken flytande. Företaget har sin bas och ett lager i centrala Malmö, vilket innebär att alla leveranser går snabbt, inte minst alla av reservdelar som lagerförs. För varje marknad finns lokala och närvarande säljare som backas upp av en stab som gör sitt bästa för att hjälpa till vid ekonomi- och marknadsbehov.

 

Alla nyheter