Designade i Malmö!

2023-03-03

På OPO Scandinavias designavdelning i Malmö jobbar Anna Mälstad kreativ chef, tillsammans med designerna Gustav Kristensson och Anna Hörling. Alla med lång erfarenhet och gedigen kunskap av glasögonbågar. Idag designas inte mindre än 8 varumärken hos OPO Scandinavia: Studio Eyewear, KunoQvist, Young, F22, WESC, NPS, Kalevala och Balmuir.

Anna Mälstads önskan om att skapa vackra, men också funktionella ting tog henne till Royal Academy of Fine Arts i Köpenhamn, där många av vår tids bästa designers har studerat. Nu har hon designat glasögonbågar i över 15 år, alltid med bärarens behov och önskemål i åtanke när hon sätter pennan mot pappret och börjar med ett nytt projekt. Idag är Anna Mälstad kreativ chef på det svenska företaget OPO Scandinavia som producerar glasögonbågar, med stöd av designkollegerna Gustav Kristensson och Anna Hörling.

Något som har varit genomgående under hela designprocessen är glädje. Likt ett klädesplagg är glasögon gjorda för att bäras upp synligt varje dag, från morgon till kväll. Glasögonbågar från OPO Scandinavia ska vara både lekfulla och eleganta på avslappnat sätt.

OPO Scandinavias designavdelning är minst ett år före i sin designprocess. Att vara skolad inom klassisk skandinavisk design och med lång erfarenhet av att producera glasögonbågar för den nordiska marknaden, gör designprocessen stabil. Designprocessen utvärderas ständigt för att minimera beställning av prover vilket sparar material, transporter och kostnader.

 

 

Alla nyheter