KUNOQVIST VÅRKOLLEKTION DYKER UPP UR HAVET

2019-01-18

De första skisserna till vårens KunoQvist-kollektion togs fram för över två år sedan. Redan då hade vi bestämt oss för att havet skulle vara med. Både i färgval, i mönster och i valen av material. Koraller och deras perfore- rade former fick sedan stå som förbild för de mönster vi nu kan se i flera av de nya modellerna.


Vårens KunoQvist-kollektion kännetecknas av sin okomplicerade ungdomlighet, de ljusa färgerna och variationen på ytmaterial. Vi har jobbat mycket för att behålla populära klassiska former samtidigt som vi har velat förnya
oss.

Resultatet har blivit bland annat bågen Tyvan med en klassiskt rund form där metallen är lackad för att få en flytande känsla, lite som putsat porslin. Eller Donau, en typiskt damig båge, där metallen har ingraverade mönster som likt blommande koraller slingrar sig längs metallen.

En annan del av havet är de små algerna som i sin tur består av celler och molekyler. Små lätta partiklar med organiska former som rör sig viktlöst. Denna viktlöshet hittar vi även i bågarna Vivela och Tulipa. Minimalistiska smycken i feminina former som för tankarna till celler och hur de delar sig. Tipparnas acetat är designade för att matcha skalmar och den inbyggda flexen. Teknik och natur i en perfekt kombination.

Herrkollektionen är mer stringent. Här är modern arkitektur, sportbilar och geometri de stora influenserna. I modellerna Stark och Banke har vi jobbat med linjer i mönster som ger olika resultat på utseendet beroende på hur ljuset faller. En annan linje i herrkollektionen är den som löper längs hela fronten på Ellert. En kontrasterande färg i en mjuk svängning som ger ett sportigt utseende.
Herrbågarna, som alla är i metall, har en vidd vad gäller storlekar från 50 till 57. Här har vi jobbat mycket med teknisk förfining och passform, anpassad efter den målgrupp vi lär känna bättre och bättre för vart år som går.


Kollektionen är fotograferad på Viktoria park spa i Malmö av fotograf David Gabrielron. Den tillhörande filmen är gjord av Helena Poneli. Till fotograferingen har vi lånat kläder från danska märket Echte som gör kläder i hållba- ra material, samt baddräkter från svenska Blek.

 

Läs mer om kollektionen och KunoQvist här.

Alla nyheter